nieuws

Oplevering – Stille en koele kunstgalerie

Geen categorie

Onlangs heeft HHF architects samen met de kunstenaar Ai Weiwei de Artfarm opgeleverd. Het gebouw staat op een stuk grond in Salt Point vlakbij New York.

Artfarm liggend-1.jpg    Artfarm liggend-2.jpg

Het is een galerie voor een professionele kunstcollectie. Het interieur is opgedeeld in showrooms van verschillende afmetingen en ruimtes waarin kunst kan worden opgeslagen. Door de vloer van massief beton en het glimmende witte isolatiemateriaal van PVC is een stille en koele ruimte gecreëerd. 

Artfarm liggend-3.jpg

De buitenkant bestaat uit een gebruikte geprefabriceerde staalconstructie, die eenvoudig in elkaar te zetten is. Dergelijke constructies worden in dit gebied vaak gebruikt voor agrarische toepassingen. Door deze abstracte verschijning gaat het gebouw deel uitmaken van een grote groep sculpturen die verspreid staan over het landschap.

www.hhf.ch

Artfarm - interieur-1.jpg    Artfarm - interieur-2.jpg

Foto’s Iwan Baan

Reageer op dit artikel