nieuws

Oplevering – Lichtgewicht huis

Geen categorie

Bergen op Zoom is een opvallend huis rijker. Het huis voor de familie Cats is ontworpen door Archipelontwerpers in de gedachte van het ‘luchtgebonden’ bouwen.

lichtgewicht huis staand-1.jpg    lichtgewicht huis staand-2.jpg

Het bestaat uit een lichtgewicht staal constructie die is geplaatst op een eenvoudige kantoorbungalow. Het ontwerp diende letterlijk licht van gewicht te zijn, omdat de bestaande fundering bijna geen extra gewicht kon dragen. Om zo veel mogelijk gewicht te besparen en het uitzicht zo veel mogelijk te benutten, bevinden de slaapkamers, de hal en de berging zich op de begane grond en alleen de living op de verdieping. 

lichtgewicht huis-1.jpg    lichtgewicht huis-2.jpg

Aan de achterkant van het huis is de tuin smal, daarom heeft de woonverdieping een ruim terras en is er op het dak een tweede buitenruimte gemaakt. De materialisatie van het ontwerp is sober en puur. Zo is de staalconstructie in het zicht. De gevels zijn van aluminium en het terras van hout. In de woning ligt een staalbetonvloer en is het stalen plafond niet aan het zicht onttrokken. 

www.archipelontwerpers.nl

lichtgewicht staand-3.jpg    lichtgewicht huis staand-4.jpg

Foto’s: Peter Slaets 2voor5

Reageer op dit artikel