nieuws

Interieur – Haute couture voor de douche

Geen categorie

“Deze collectie is een systeem dat net als een mozaïek uit kleine, vierkante objecten bestaat. Hierdoor is het mogelijk eindeloos veel combinaties te maken.” Zo omschrijft Philippe Starck zijn ontwerpen voor de Axor Starck Shower Collection van Hansgrohe. Deze nieuwe reeks komt voort uit de al 16 jaar durende samenwerking van de Franse ontwerper en sanitairfabrikant Hansgrohe.

Interieur – Haute couture voor de douche

 Het basiselement van de collectie is een module van 12 bij 12 cm die in verschillende functionaliteiten verkrijgbaar is: in de vorm van een douche-, thermostaat- licht-, of speaker. Ook zijn er een planchet en bedieningsmodules met stop- en omstelkranen in dezelfde vierkante vorm verkrijgbaar. 

Alle modules zijn in iedere gewenste indeling en aantallen te combineren: alleenstaand of groepsgewijs, horizontaal of verticaal, gecentreerd of asymmetrisch over de ruimte verdeeld. De techniek zit net zo geraffineerd in elkaar als het ontwerp: zo is de douchemodule niet alleen als afzonderlijke hoofddouche inzetbaar, maar ook als zij-, nek- of schouderdouche te gebruiken. 

In de praktijk maakt de Axor Starck ShowerCollection de douche tot een eigen spa. De grote Axor Starck ShowerHeaven is de kroon op deze collectie: met haar afmeting van bijna 1 m2 is deze plafonddouche superdeluxe. 

www.starck.com 
www.hansgrohe.nl

Reageer op dit artikel