nieuws

Interieur – Boekenkast op de groei

Geen categorie

REK is een bijzondere boekenkast naar een ontwerp van de jonge Rotterdamse ontwerper Reinier de Jong.

Interieur – Boekenkast op de groei

REK onderscheidt zich van soortgenoten doordat hij kan meegroeien met een boekencollectie. Hoe meer boeken, hoe groter de kast. De zigzagvormige kastdelen zijn in de breedte in en uit elkaar te schuiven, waardoor de gewenste hoeveelheid ruimte ontstaat. Onafhankelijk van het aantal boeken staat REK altijd vol. Ook is het mogelijk om met de verschillende openingen de boeken in te delen op hun formaat. De kleine openingen zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld tijdschriften.

Boekenkast REK-2.jpg

De Jong maakte rek van ‘eurolight’, een 60 mm dik lichtgewicht plaatmateriaal, aan twee zijden beplakt met grijs HPL. De voorste randen zijn afgeplakt met hoogglans wit HPL. Uitvoeringen in andere kleuren of houtsoorten zijn mogelijk. 

www.reinierdejong.com

http://www.bominterieurs.nl/producten/kasten/boekenkasten/1/257/

Reageer op dit artikel