nieuws

De IJsclub in Kralingen gerestaureerd

Geen categorie

Wooncorporatie Woonstad Rotterdam heeft De IJsclub in Kralingen gerestaureerd. De authentieke details van deze rij van acht geschakelde herenhuizen uit het begin van de vorige eeuw zijn zoveel mogelijk in originele staat teruggebracht of hersteld. De indeling is aangepast aan de moderne eisen.

De IJsclub in Kralingen gerestaureerd

De dakkapellen, de dakpannen en de goten zijn volgens de voorschriften van Monumentenzorg gerestaureerd. Het daklood op de erkers is vervangen door nieuw lood; de glas-in-loodramen en het ijzeren smeedwerk van de Franse balkons zijn gerestaureerd en de kunststof kozijnen zijn vervangen door houten kozijnen. Bijna alle ramen zijn voorzien van isolerend monumentenglas. 

De appartementen hebben verschillende afmetingen en zijn over twee tot drie verdiepingen verspreid. Van de ruimtes op de begane grond, die voorheen werden gebruikt als werkplaatsen, zijn entrees gemaakt, met behoud van de oorspronkelijke trappenhuizen en fraai gedetailleerde traprelingen.

Reageer op dit artikel