nieuws

Verbetering sporthalakoestiek

Geen categorie

Naar aanleiding van een aantal krantenartikelen over sportleraren die hun werkgever hebben aangeklaagd vanwege opgelopen gehoorschade door de slechte geluidssituatie in hun sporthal, wil Ecophon dit probleem onder de aandacht brengen. De fabrikant van geluidsabsorberende plafond- en wandpanelen organiseert daarom op 15 december een Building Study rondom dit onderwerp.

Ecophon heeft in sporthal De Weide Wereld in Vleuterweide bij Utrecht een zaal voorzien van geluidsabsorberende panelen, zodat geïnteresseerde architecten, ambtenaren en akoestische adviseurs kunnen horen en zien wat de problemen en de oplossingen rondom dit onderwerp zijn. Ecophon wil vragen beantwoorden als: ‘Is het werkelijk zo slecht gesteld met de akoestiek in sporthallen?’, ‘Wat kan eraan worden gedaan?’, ‘Wie is hier verantwoordelijk voor?’, ‘Waar kan een sportleraar terecht met zijn klachten?’ en ‘Wat zijn de oplossingen?’.
Deskundigen op het gebied van sportaccommodaties en akoestiek komen die dag aan het woord: Jeroen Neggers van ISA Sport, Theo Appeldoorn van Acour Lawaaibestrijding, Guus Klamerek van Saint-Gobain Ecophon en Len van Rijn van Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO). 

Het volledige programma is te vinden op de website van Ecophon.

Sporthal De Weide Wereld bevindt zich op de Teunisbloemlaan 48 te Vleuterweide en de Building Study duurt van 14:30 uur tot 17:45 uur. 

Aanmelden kan bij  ecophon@lvtpr.nl

Reageer op dit artikel