nieuws

Start architectenselectie nieuw stadskantoor Venlo

Geen categorie

Via een niet-openbare Europese aanbesteding is de gemeente Venlo op zoek naar een architect voor de ontwikkeling van een nieuw stadskantoor van circa 15.000 m2 bvo. De niet-openbare procedure kent een voorselectie waarbij bedrijven worden geselecteerd, voordat er vijf bureau worden uitgenodigd om zich in te schrijven.

Het nieuwe stadskantoor maakt onderdeel uit van het project Maaswaard, een grootschalige herontwikkeling gelegen aan de Maas. In het deelgebied van het stadskantoor is er tevens een woningopgave. Het stadskantoor en de openbare garage worden ontwikkeld door de gemeente en de woningen door ontwikkelcombinatie Janssen de Jong/Van Wijnen.

Zowel qua functie als qua situering in het plan Maaswaard zal het gebouw een belangrijk icoon worden. De door de gemeente geambieerde kwaliteit van de huisvesting en de toepassing van de Cradle to Cradle (C2C) ontwerp- en gebruik uitgangspunten zullen hun vertaling moeten vinden in de uitwendige en inwendige uitstraling van het gebouw.

De officiële publicatie is te vinden op www.aanbestedingskalender.nl. De einddatum dat gegadigden zich kunnen aanmelden is vrijdag 30 januari 2009. Per e-mail is de selectieleidraad op te vragen bij bbn adviseurs via secretariaat@bbn.nl. o.v.v.: ‘Nieuw Stadskantoor te Venlo’ alsmede de naam, het adres en telefoonnummer van de contactpersoon van de gegadigde.

Reageer op dit artikel