nieuws

Oplevering – Nieuwe huisvesting voor Portaal Leiden

Geen categorie

Woningbouwvereniging Portaal uit Leiden trok onlangs in het pand Nieuwe Energie in de Leidse binnenstad. In deze oude textielfabriek is door op ten noort blijdenstein een interieur gerealiseerd. Het pand biedt tevens onderdak aan drie gebruikers: Opvang Thuis- en Daklozen, Huis van Communicatie, een bedrijfsverzamelgebouw voor bedrijven die werkzaam zijn in de communicatie waaronder het Leidsch Dagblad, en het kantoor met woonwinkel voor Portaal Leiden.

Portaal liggend-1.jpg    Portaal liggend-2.jpg

ONB maakte het interieurontwerp voor de multifunctionele zalen en bedrijfsrestaurant op de begane grond, evenals voor de woonwinkel en de werkomgeving op de verdieping. Het kantoor heeft een industriële uitstraling, dat vooral wordt veroorzaakte door de hoogte en de sheddaken. Door insteekvloeren aan te brengen realiseerden de architecten een diversiteit aan open en gesloten kantoorruimtes. 

Portaal staand-1.jpg    Portaal-staand-2.jpg

De door grote vides in tweeën verdeelde kantoorruimte van Portaal is door middel van een houten ‘catwalk’ met elkaar verbonden. Op deze strook, die dwars door de werkomgeving loopt, liggen alle gemeenschappelijke functies: serviceblokken, rokersruimte en plekken voor informeel overleg. Door de rumoerige activiteiten te centraliseren, zijn de open werkplekken rustig en flexibel en is er een centrale ontmoetingszone gecreëerd.

www.onb.nl

Reageer op dit artikel