nieuws

Oplevering – Appartementen gebouw van rood en wit metselwerk

Geen categorie

Onlangs is de eerste gezamenlijke woonvoorziening voor jongeren met een verstandelijke beperking van Ter Haar van Ling Architecten (THVL) geopend.

Oplevering – Appartementen gebouw van rood en wit metselwerk

Het project bestaat uit negen appartementen voor jongeren met een verstandelijke beperking met gemeenschappelijke ruimten. Samen met zes koopappartementen vormt het een nieuw wooncomplex dat op de plek van het voormalige gezondheidscentrum Stratum in Eindhoven staat. 

De architect Peer van Ling van THVL vond het belangrijk dat het gebouw zou sluiten bij de omgeving. Daarom is het complex drie lagen hoog aan de kant van een bestaand plantsoen en telt het smallere gedeelte aan een drukke straat twee lagen. De gevel van het gebouw bestaat uit rode en witte gemetselde vlakken. De plint is rood net als de banden om de ramen. De trappenhuizen en galerijen zijn voorzien van witte en rode stroken metselwerk. 

Doordat de grondgebonden woningen hun voordeur aan de straatzijde hebben en de appartementen die op de verdieping gelegen zijn juist aan de achterzijde, geeft het ontwerp op het eerste gezicht niet zijn inhoud prijs. 

www.thvl.nl

Reageer op dit artikel