nieuws

Oplevering – Alblasserdam opent nieuw Cultureel Centrum

Geen categorie

Vorige week is Cultureel Centrum Landvast ontworpen door Abrahamse De Kock Architecten officieel geopend. Het gebouw vervangt het oude centrum ‘De Wipmolen’.

alblasserdam liggend-1.jpg    alblasserdam liggend-2.jpg

Het architectenbureau heeft het multifunctionele gebouw en de inrichting ervan ontworpen. Het ligt buitendijks, half op het land en half in het water van de haven, die in open verbinding staat met de rivier De Noord. De onderkade, die ingericht is als parkeerterrein, kan bij erg hoge waterstanden onderlopen. Het nieuwe centrum is via een brug bereikbaar vanaf de hoger gelegen kade. 

ablasserdam liggend-3.jpg    alblasserdam liggend-4.jpg

De onderbouw bestaat uit een waterdichte betonconstructie die ter plaatse van de gevelopeningen met innovatieve waterkeringen kan worden gedicht. De lichtere bovenbouw is uitgevoerd met een fraai gedetailleerd zinkkleurig metalen gevelbekleding. 

Landvast is een toevoeging aan Alblasserdam, doordat het een impuls geeft aan de levendigheid van het centrumgebied en de relatie tussen het dorp en de haven versterkt. 

alblasserdam liggend-5.jpg

Reageer op dit artikel