nieuws

Hvdn architecten wint Zuiderkerkprijs

Geen categorie

Hvdn architecten heeft de Zuiderkerkprijs gekregen voor woongebouw Het Kasteel in het Science park in Amsterdam. De jury over het project: “Het is gewaagd, inventief, doordacht en uitgesproken. Het vormt de ruimte en laat de ruimte. Het is met een grote zorg en doortastendheid gemaakt tot een evenwichtig geheel, van de algehele opzet tot en met de details en de techniek.”

Hvdn architecten wint Zuiderkerkprijs

De jury is verder onder de indruk van de opzet van Het Kasteel, met een toren die het complex zelf markeert maar ook het hoekpunt van het Sciencepark. “Het gebouw maakt indruk vanwege het hoge niveau van afwerking, met tal van goed doordachte details. En vanwege het binnenterrein, dat door de fraaie groene windschermen en zijn informaliteit aangenaam aanvoelt.”

 

Naast deze kwaliteiten was een ander aspect van belang: het beroep van architect wordt volgens de jury steeds complexer. Zelfs een bescheiden woningontwerp moet voldoen aan een wirwar van regels, normen en eisen. Hvdn is hier volgens de jury slim mee omgegaan, waarbij de oplossing ten goede is gekomen aan de woonkwaliteit en aan de architectonische kracht.

 

Naast het Kasteel waren de volgende projecten genomineerd: De Havenmeester van Van der Waals/Zeinstra architekten; Hartenlust van Atelier Kempe Thill; en La Grande Cour van Meyer en Van Schooten Architecten, Heren 5 architecten en de Architekten Cie.

 

In 2003 won hvdn architecten al de Zuiderkerkprijs met De Albatros. 

 

www.hvdn.nl

Reageer op dit artikel