nieuws

Gouden gevel

Geen categorie

Onlangs is op Papendorp Zuid een stallinggarage (ca. 460 parkeerplaatsen) in combinatie met kantoor/bedrijfsruimte (3000 vierkante meter) opgeleverd. Het ontwerp komt van JHK Architecten.

gouden gevel opening.jpg

Het gebouw bestaat uit twee volumes, die onderling met elkaar zijn verbonden door een oversteek op verschillende lagen waar de volumes overlappen. De parkeerlagen zijn ontsloten door twee wokkels. De garage functioneert gescheiden van de drie kantoorlagen op de drie bovenste verdiepingen. 

gouden gevel-2.jpg    gouden gevel-3.jpg

De gevel is erg opvallend en is ontstaan vanuit de wens een gebouw neer te zetten dat niet standaard is. Voor het parkeren en de kantoorlagen langs is de gevel doorgetrokken, waardoor de functiescheiding visueel vervalt. De gevels bestaat uit holle, geperforeerde ‘Platibond compositie panelen’ met een goudkleurige coating die de aluminium toplaag een gouden metallic look geeft. Door het aanbrengen van een verloop in de perforatie en het laten verspringen van de platen ontstaat optisch een vlechtwerk. 

gouden gevel-4.jpg

 www.jhk.nl

gouden gevel-5.jpg

Foto’s Palladium Photodesign

Reageer op dit artikel