nieuws

Entre Deux Maastricht wint mondiale prijs

Geen categorie

Het Maastrichtse winkelcentrum Entre Deux heeft een mondiale prijs in de wacht gesleept. Het project van 3W en Multi Vastgoed won de CSC Internationale Design and Development Award in de categorie Innovative Design and Development of a new project.

Het project omvat 12.000 m² winkels, een parkeergarage met 200 plaatsen en luxe appartementen in hartje Maastricht. Het winkelcomplex uit de jaren zeventig is getransformeerd tot een stijlvol winkelgebied. Dankzij de gekozen materialen en het integreren van zes historische gebouwen vormt het plein een geheel met de binnenstad. Onder de historische gebouwen bevindt zich de 14e eeuwse Dominicanerkerk met daarin boekhandel Selexyz door Merx + Girod Architecten, de winnaar van de Lensvelt de Architect interieurprijs 2007. De architecten van het gebied zijn Architecten zijn T+T Design, het aan Multi Vastgoed gelieerde stedenbouwkundig ontwerpbureau en Arn Meijs Architekten uit Maastricht.

Entre Deux werd eerder dit jaar al uitgeroepen tot winnaar van de FGH Vastgoedprijs 2008 en is genomineerd voor de NRW-jaarprijs Beste winkelcentrum van Nederland. Ook kreeg het winkelproject al meerdere internationale waarderingen.

Reageer op dit artikel