nieuws

Cradle-to-Cradle in gebouwde omgeving

Geen categorie

Michael Braungart, bekend van het Cradle-to-Cradle-principe, is door het Rotterdams Sustainability Initiative benoemd tot hoogleraar C-2-C in relatie tot duurzame systeeminnovaties en transities in theorie en praktijk. De leerstoel wordt gevestigd in de Faculteit der Sociale Wetenschappen, bij het Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT).

Cradle-to-Cradle in gebouwde omgeving

Bij Cradle-to-Cradle worden producten zo ontworpen, dat ze kunnen terugkeren in de natuur of in de technosfeer. Dit is volgens Braungart en zijn collega William McDonough niet alleen goed voor het milieu en dus gezond voor ons, maar tevens bijzonder winstgevend. 

Braungart gaat onderwijs en onderzoek verzorgen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In samenwerking met Peter Luscuere van de TU Delft onderzoekt hij daarnaast de toepassingsmogelijkheden van C-2-C in de gebouwde omgeving. 

De Stichting Rotterdam Sustainability Initiative is een initiatief van een aantal marktpartijen, waaronder Royal Haskoning, Koninklijke BAM Groep, OVG, ministerie van VROM, Rijksgebouwendienst, Desso, TenneT, gemeente Rotterdam. 

Prof.ir. Peter Luscuere spreekt het NBD Congres ’Verantwoord Bouwen’, aanstaande maandag 15 december van 10:30 – 16:15 in Domus Medica te Utrecht. Informatie http://www.nbd-congres.nl/

Reageer op dit artikel