nieuws

BNA Kubus voor cepezed

Geen categorie

Architectenbureau cepezed uit Delft ontvangt komende vrijdag 12 december de BNA Kubus 2008 uit handen van minister Plasterk. Tijdens de feestelijke uitreiking in gebouw Westraven in Utrecht spreekt Pieter van Wesemael over de nieuwe rol van de architect en Jan Brouwer spreekt over de architectuur van cepezed.

BNA Kubus voor cepezed

Het architectenbureau ontvangt de Kubus vanwege “het excellente vakmanschap en de consistente kwaliteit van het oeuvre”, aldus de jury. Hoewel cepezed bekend staat als een innovatief en technisch uiterst kundig bureau, wil de jury met deze prijs vooral benadrukken dat deze vaardigheden niet op zichzelf staan, maar altijd worden ingezet voor een hoogwaardige architectonische kwaliteit. Recent werk van cepezed, waaronder kantoorgebouw Westraven, roept volgens de jury bewondering op door de consistente subtiliteit en lichtheid en de soms ijle, zinnelijke beheersing van ruimte en licht.

De jury bestaat dit jaar uit Jan van Dijk, Hubert-Jan Henket, Ton Venhoeven, Marlies Rohmer, Edwin Oostmeijer en Piet Vollaard.

 

www.bna.nl

Reageer op dit artikel