nieuws

Schutterstoren is de mooiste

Geen categorie

Het mooiste woonproject van Amsterdam van het afgelopen jaar is volgens de inwoners van de hoofdstad de Schutterstoren, een project van architectenbureau DKV Architecten. Dit is de uitslag van de Amsterdamse nieuwbouwprijs.

Schutterstoren is de mooiste

De Schutterstoren ligt aan het Oeverpad aan de rand van het Sloterpark in Stadsdeel Osdorp en is onderdeel van het vernieuwingsplan Meer en Oever. In de woontoren bevinden zich 54 koopwoningen, variërend in grootte van 81 tot 187 m2. DKV koos voor een compacte betonnen kern met een staalconstructie. Het cilindervormige gebouw vertoont verwantschap met het archetype van de watertoren. De toren staat op een terp waarin de parkeerplaatsen zijn verscholen. De woontoren wordt geroemd om het prachtige uitzicht, de ligging in het groen en aan het water, de luxe afwerking en de futuristische uitstraling.

www.dkv.nl

Reageer op dit artikel