nieuws

Publieksprijs voor ecologisch bouwwerk

Geen categorie

Het Markant Outdoor Centrum te Doetinchem/Braamt heeft de publieksprijs gewonnen van de Architectuurprijs Achterhoek. Het centrum bestaat uit drie gebouwen, volledig opgetrokken volgens bouw-bio-ecologische principes.

De gebruikte materialen zijn hout, leem, glas en een vegetatiedak met epdm folie. De schuimbetonnen fundering is te zijner tijd gemakkelijk te verwijderen en een en ander is afgewerkt met natuurverf. Architect Ingolf Krusemanheeft de gebouwen op een natuurlijke manier laten overgaan in de omgeving. 

ecologisch bouwen 1a.jpg

Kruseman, die het project uitwerkte toen hij bij Bureau OPA werkte en nu werkzaam is bij architectenbureau Blom in Breda, kreeg een beeldhouwwerk en 1500 euro van het Rabo stimulerings fonds voor Architectuur. 

www.architectuurprijsachterhoek.nl/nieuws.aspx

Reageer op dit artikel