nieuws

Project – Toekomstige House of Design in Rotterdam

Geen categorie

Aan de Rotterdamse Rijnhaven komt een ‘House of Design’. Naast winkels op het gebied van design, liftestyle en living komen er restaurants, bars en cafe’s, terrasappartementen, kantoren en voorzieningen rondom het thema Dutch Design.

Project – Toekomstige House of Design in Rotterdam

Onder het project komt een parkeergarage met circa 1200 plaatsen. Het stedebouwkundig ontwerp is gemaakt door de Duitse stedebouwkundige Egbert Kossak in samenwerking met Renner, Hainke, Wirth Architekten uit Hamburg. 

Het designcentrum krijgt een prominente plek in de ontwikkeling van de transformatie van de Rijnhaven en vormt een koppeling met het European China Centre en Katendrecht. 

In Hamburg, Berlijn, Dusseldorf en Stuttgart zijn vestigingen van gelijksoortige centra op het gebied van design en lifestyle ontwikkeld door Garbe Investment, mede-initiatiefnemer van het project in Rotterdam. Het bedrijf tekende een samenwerkingsoverkeenkomst met Volker Wessels Vastgoed en Synchroon/Korteweg Bouw. De bouw start eind 2010 en neemt vier jaar in beslag. 

Reageer op dit artikel