nieuws

Project – OMA in New York

Geen categorie

Office for Metropolitan Architecture (OMA) heeft het ontwerp gemaakt voor een luxe woontoren op 23 East 22nd Street in Manhattan. Het wordt het eerste gebouw van OMA in New York.

Project – OMA in New York

De toren bevat achttien appartementen, verdeeld over 24 etages. Een aantal voorzieningen in het complex, waaronder de lobby, een zwembad, een fitnesscentrum en een bioscoop worden ook door OMA ontworpen. De toren is in 2010 klaar. Het project wordt geleid door OMA partners Shohei Shigematsuen Rem Koolhaas en projectarchitect Jason Long.

OMA-panorama.jpg

De noodzaak om rekening te houden met de buren heeft geleid tot een ongewone vorm en verassende elementen, waaronder ongelijke plafondhoogten, terrassen aan de bovenkant van de toren en de aan de onderkant uitstekende glazen vloeren die als ramen fungeren. De 107 meter hoge toren hangt negen meter over de aanpalende bebouwing heen, waardoor er meer ruimte ontstaat aan de bovenkant van de toren. Deze asymmetrie zorgt voor vrij zicht op Madison Square Park en vergroot de doorgang van licht voor de verdiepingen aan de onderkant van de toren.

Reageer op dit artikel