nieuws

Project – Kopenhagen’s nieuwe icoon

Geen categorie

Steven Holl Architects heeft onlangs de internationale prijsvraag ‘The LM Project’ gewonnen. Het ontwerp is een icoon voor Kopenhagen’s waterfront en bestaat uit een programma dat twee kantoren en stedelijke ruimtes verbindt door een publieke looproute van 65 meter boven de haven.

kopenhagen-1.jpg    kopenhagen-2.jpg

Het concept van het plan is gebaseerd op twee torens, de Langenlinie toren en de Mormormolen toren, die twee verschillend georiënteerde bruggen dragen, als een verwijzing naar de unieke aspecten van de geschiedenis van de locatie. 

kopenhagen-3.jpg    kopenhagen-4.jpg

Het Langenlinie gebied was lange tijd een ankerplaats voor oceaanschepen. Dit wordt vertaald in een toren met een geometrie voortkomend uit de locatie. Een publiek dek dat veel weg heeft van een boeg kijkt uit over de horizon van de zee. Op het dek bevinden zich de entrees van de liften naar de bruggen en publieke functies als cafés en galeries. De Marmormolen toren heeft een groot terras dat uitkijkt over de stad. Beide torens zijn te bereiken via een publieke trap of liften.

In het ontwerp speelt de publieke ruimte een belangrijke rol: essentieel voor een project op deze prominente locatie.

kopenhagen-5.jpg    kopenhagen-6.jpg

Reageer op dit artikel