nieuws

Oplevering – Wonen aan de straat

Geen categorie

Onlangs is het woningbouwproject De Hof in Bouchorst, Noordwijk, opgeleverd. De Hof is door Splinter Architecten ontworpen als een gesloten bouwblok, waarin 254 woningen zijn gerealiseerd: grondgebonden woningen en appartementen in de sociale huur, koop- en zorgsector.

splinter-dehof.jpg    splinter-dehof-1.jpg

Binnen het blok is een hof gemaakt dat zich kenmerkt door levendigheid en veiligheid. Het binnengebied wordt niet gedomineerd door auto’s, omdat ze geparkeerd zijn in parkeerkoffers. 

splinter-dehof-2.jpg    splintr-dehof-3.jpg

De overgangsgebieden tussen privé en openbaar spelen een belangrijke rol. Zo zijn de grondgebonden woningen naar de straat gericht doordat de eetplek aan de voorgevel ligt. Door openslaande deuren kan de straat in de invloedsfeer van de woning getrokken worden. Daarnaast is voor elke woning een plantenbak geplaatst die het privé-gebied markeert. 

www.splinterarchitecten.nl

splinter-dehof-4.jpg
Foto’s Peter de Ruig

Reageer op dit artikel