nieuws

Oplevering – Werken in een kunstwerk

Geen categorie

De kantoren voor PricewaterhouseCoopers en CMS Derks Star Busman advocaten en notarissen in Rijnsweerd, Utrecht zijn door Odeon architecten ingericht met als uitgangspunt de eenheid van exterieur en interieur.

Oplevering – Werken in een kunstwerk

Dit is door architect Peter Bouw bereikt door de schil van het gebouw aan de binnenzijde dezelfde uitstraling te geven als de buitenschil: ingetogen en helder. Hierin zijn contrasterende elementen geplaatst in opvallende materialen en kleuren, zoals de repro-ruimte, pantry- en ontmoetingsplekken. Deze zijn qua materialisering en detaillering hetzelfde, maar vormgeving en kleurgebruik zijn afgestemd op de verschillende huisstijlen van de gebruikers. 

Rijnsweerd-staand-1.jpg

Het personeelsrestaurant heeft als blikvanger een gietvloer in de vorm van een 700 m2groot kunstwerk, geleverd door Bolidt. De twee verdiepingen hoge wand tussen auditorium en restaurant is   voorzien van gekleurd glas, waardoor onder invloed van dag- en kunstlicht verschillende kleurpatronen in het restaurant en auditorium ontstaan.

www.odeon.nl

Reageer op dit artikel