nieuws

Oplevering – Opvallende schijf

Geen categorie

Vorige week heeft burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam de Schiecentrale geopend. Het is een van de grootse eigen ontwikkeling van de Gemeente Rotterdam. Schiecentrale 4b is het laatste onderdeel van de herontwikkeling van de vroegere havencentrale en omgeving. Deze voormalige elektriciteitsfabriek is door het architectenbureau Mei Architecten en stedebouwers getransformeerd.

Oplevering – Opvallende schijf

De nieuwbouw bestaat uit ongeveer 50.000 vierkante meter aan programma, waarvan 7000 vierkante meter bestemd is voor kantoren. Daarnaast is er plaats voor 156 vrij indeelbare woonwerkeenheden en twintig gebonden kadewoningen. Omdat het complex als een kleine stad is ontworpen, zijn er ook voorzieningen zoals een supermarkt, een gymzaal, parkeerplaatsen en een semi-publiek dek. Maar tevens een zonneterras, een tribune en een speelplaats. 

De schijf van 130 meter lang en 50 meter hoog dat zich boven de oude elektriciteitscentrale verheft, valt het meest op. In deze schijf bevinden zich elf verdiepingen met kantoren en woonwerkeenheden. Deze zijn toegankelijk zijn door een galerij, die bekleed is met RVS geweven doek. Aan de galerij hangen bergingen, die de noordgevel bepalen. Aan de westzijde zijn alle verblijfsruimten voorzien van glazen gevels. De puien van de woonwerkeenheden zijn met harmonicadeuren van plafond tot vloer te openen.

www.mei-arch.nl
www.obr.rotterdam.nl

Reageer op dit artikel