nieuws

Oplevering – Gezichtenbrug

Geen categorie

Zwarts en Jansma Architecten hebben in Hoofddorp een brug ontworpen die de nieuwbouwwijk Floriande met het omliggende land aan de andere kant van de Drie Merenweg / N205 verbindt. Hierdoor wordt het recreatiegebied voor fietsers en voetgangers beter toegankelijk.

De brug kenmerkt zich door de gezichten die in de leuningen van de brug staan. Naarmate je dichterbij komt, zie je ze beter. Maar kom je te dichtbij, dan zie je alleen nog maar gaatjes. Het zijn geabstraheerde afbeeldingen van mannen en vrouwen van alle leeftijden, die de 400 inwoners van Hoofddorp representeren. De uitvoering ervan was eenvoudig. Speciaal gemaakte foto’s werden gerasterd, uitvergroot en vervolgens overgedragen naar staalplaten, die werden geperforeerd. 

    

De liggers en de platen van de brug zijn uitgevoerd in corten staal, dat zich kenmerkt door een roestlaag. Omdat het materiaal het milieu ontziet, is een beschermende verflaag overbodig. 

www.zwarts.jansma.nl

Reageer op dit artikel