nieuws

Juurlink [+] Geluk maakt structuurvisie Rijnenburg

Geen categorie

Stedebouwkundig bureau Juurlink [+] Geluk maakt de structuurvisie voor de ontwikkeling van Rijnenburg: een landelijk gebied dat grenst aan het groene hart, IJsselstein en Nieuwegein. Het Rotterdamse bureau is door een jury gekozen uit vijf kandidaten. Eind 2009 moet de structuurvisie klaar zijn.

De gemeente Utrecht wil in Rijnenburg tussen de 5000 en 7000 woningen bouwen. Ook komt er een groengebied en mogelijkheden voor bijzondere werkvormen.   De gemeente, de Provincie en het Hoogheemraadschap willen Rijnenburg ook geschikt te maken voor klimaatsveranderingen. De uitkomsten van dit zogenoemde ‘Klimaatatelier’ worden meegenomen in de plannen voor Rijnenburg. De jury was vooral enthousiast over de aandacht voor landschappelijke woonvormen die sprak uit Juurlink [+] Geluks visie. Het bureau gaat samenwerken met de DG Groep, Raadhuis Advies en architecten van Mourik.

Reageer op dit artikel