nieuws

Jury kiest beste ontwerp Internationaal Strafhof

Geen categorie

Een internationale jury, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol, heeft drie winnaars gekozen van het internationale architectenconcours voor de nieuwe huisvesting van het Internationaal Strafhof in Den Haag.

De prijswinnende architectenbureaus zijn:
Ingenhoven Architects, Düsseldorf, Germany
Schmidt Hammer Lassen / Bosch & Fjord, Århus, Denmark
Wiel Arets Architects & Associates, Maastricht, The Netherlands

De drie winnende ontwerpen zijn door de jury gekozen uit 19 inzendingen afkomstig vanuit de hele wereld. Dit is gebeurd op basis van criteria als stedenbouwkundige en landschappelijke inpassing, architectuur, veiligheid en duurzaamheid. 

Het Internationaal Strafhof gaat komende maanden in gesprek met deze drie bureaus beginnend met de winnaar en onder gelijke condities. Begin 2009 wordt naar verwachting het contract gesloten tussen het Internationaal Strafhof en het architectenburo met het beste ontwerp én dat voldoet aan de gestelde gunningscriteria.
De architect die het ontwerp mag realiseren wordt begin 2009 bekend gemaakt. In 2010 zal het definitieve ontwerp gepresenteerd worden, waarna in 2011 gestart kan worden met de bouw. De oplevering van de nieuwbouw van het Internationaal Strafhof staat gepland voor 2014.

De winnende bureaus ontvangen geldprijzen van respectievelijk 60.000 euro, 50.000 euro en 40.000 euro. Alle 19 inzendingen zijn van woensdag 19 november tot en met dinsdag 25 november 2008 te zien in het Atrium van het Haagse stadhuis.

Reageer op dit artikel