nieuws

Job Dura Prijs 2008 uitgereikt

Geen categorie

Cultureel en zakelijk centrum Las Palmas op de Wilhelminapier in Rotterdam is de winnaar van de Job Dura Prijs 2008.

Volgens de jury is het project een voorbeeld van hergebruik en renovatie van monumenten. Opdrachtgever OVG Projectontwikkeling nam de ontwikkeling over van Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en stimuleerde het behoud van de oorspronkelijke kwaliteiten van Las Palmas bij de herontwikkeling. Ook is de jury van mening dat “de uitstraling van het gebouw op een innovatieve en vanzelfsprekende manier is benut door een opbouw toe te voegen. Dit resulteerde in een verbeterde skyline van Rotterdam met daarin Las Palmas als een beeldbepalend icoon”.

Las Palmas huisvest het Nederlands Fotografiemuseum, gemeentelijk cursuscentrum De Beeldfabriek, ‘LPII’ (ruimte voor tentoonstellingen en evenementen), diverse kantoren (waaronder OVG Projectontwikkeling) en een restaurant. Las Palmas is een ontwerp van architectenbureau Benthem Crouwel. Het interieur van de dakopbouw is naar ontwerp van Fokkema Architecten.

De aanmoedigingsprijs ging naar het Poortgebouw van Thomsen’s Havenbedrijf, een ontwerp van MADE Architecten.

De Job Dura Prijs 2008 heeft als thema ‘Een nieuw leven, hergebruik van gebouwen’ en is een initiatief van Stichting Job Dura Fonds. Deze stichting steunt projecten die een bijdrage leveren aan het sociale en culturele leven in de regio Rotterdam en die een relatie hebben met de gebouwde omgeving.

Reageer op dit artikel