nieuws

CitizenM wint European Hotel Design Award

Geen categorie

Het hotelconcept citizenM is bekroond met de European Hotel Design Award of the Year, een prijsvraag georganiseerd door het Britse hotelvakblad Sleeper Magazine. Met de prijzen, die zijn verdeeld over 18 categorieën, worden bijzondere innovaties in de ‘hospitality’ sector en hotelontwerp gestimuleerd.

CitizenM wint European Hotel Design Award

CitizenM, een ontwerp van Concrete Architectural Associates, won behalve de hoofdprijs nog in drie andere categorieën: Innovatie, Technologie en Grafisch Ontwerp. Daarbij was het genomineerd voor twee andere categorieën: Beste Architectuur (Nieuwbouw) and Best Interieurontwerp (voor een standaard hotelkamer). 

CitizenM-room.jpg

De eerste vestiging van CitizenM opende dit jaar juni op Schiphol. Het concept bestaat uit zo veel mogelijk luxe en comfort aan te bieden op een minimaal oppervlak. Dit is gebeurd door in een fabriek identiek ingerichte kamers als modules op elkaar te stapelen, zodat een gebouw ontstaat met in de plint een lobby, receptie en kantine. Het interieur van de hotelkamers is geprefabriceerd tot in de details, met een luxueuze afwerking. Volgens de secretaris van de jury, Matt Turner, hoofdredacteur van Sleeper Magazine, was dit de felst bediscussieerde beslissing die de jury in zes jaar heeft gemaakt. Maar de jury was het er over eens dat citizenM uitblinkt in alle categorieën. 

De tweede vesiging van citizenM opent volgend jaar april in het centrum van Amsterdam.

www.citizenm.com

Reageer op dit artikel