nieuws

Techniek – Expositie Experimenteel Groen Beton

Geen categorie

Tijdens de Architecten vakdagen op op 5 en 6 november zijn in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam op de expositie Experimenteel Groen Beton de resultaten te zien van de ‘Casestudies Prefab Beton’ eerder dit jaar.

Deze workshop biedt belangstellenden jaarlijks de kans om aan de hand van een thema de fantasie de vrije loop te laten en vervolgens aan de realiteit te toetsen. Het thema ‘groen beton’ van de editie 2008 heeft geleid tot proefstukken waarin planten ontkiemen tot uiterst dun, opvouwbaar beton. Alle experimenten leverden nieuwe inzichten op, die bijdragen aan duurzaam bouwen. De proefstukken tonen aan dat de resultaten ook esthetisch interessant zijn. 

De resultaten van de workshop Experimenteel Groen Beton zijn gepubliceerd in de Architect , september 2008. Klik hier voor het artikel.

 

Reageer op dit artikel