nieuws

Schone schijn in Kortrijk

Geen categorie

Een van de meest interessante interieurbeurzen van Europa is de Interieur Biënnale in Kortrijk. Iedere twee jaar tonen internationale meubelmerken hier hun nieuwe producten, geflankeerd door tentoonstellingen waarin actuele aspecten van de designwereld inhoudelijk aan bod komen. Helaas waren deze erg summier, klein en weinig aantrekkelijk vormgegeven.

Schone schijn in Kortrijk

Eregast was dit jaar de Spaanse ontwerper Jaime Hayon, die traditiegetrouw het hart van het beurscomplex, de Ramblas, in mocht richten met zijn eigen werk. Wellicht waren de schoenen van zijn voorgangers Jasper Morrison, Philippe Starck en Konstantin Grcic een maatje te groot voor Hayon, want hij trad met zijn expositie niet in hun voetsporen.  Zijn bekendste ontwerpen waren op witte sokkels geplaatst, waardoor de enscenering geen nieuwe inzichten bood.    

Wel groots opgezet was Design at Work EXPO als voorproefje van de gelijknamige beurs die volgend jaar plaatsvindt. Dit evenement waarin industrieel ontwerp in de breedste centraal staat wordt afwisselend georganiseerd met de Biennale. De eerste Work EXPO 2009 vindt plaats van 4 tot 10 december 2009.

Dat de toekomst ligt bij jong ontwerptalent, stimuleert de Interieur Biënnale met de organisatie van de Interieur 08 Design Competition en de Young Designers Fair. Uit de 286 inzendingen voor de eerste prijsvraag werd de Nederlandse ontwerpster Levy Ishèle gekozen met haar ontwerp Unite 1406 + Unite 2604, keramieken tegels waarbij de voegen tussen de verschillende tegels een decoratief element vormen. De poëtische Nest-hangmat van Ieva Laurina won de Young Designers Fair. 

www.interieur.be

Reageer op dit artikel