nieuws

Scheiden doet lijden

Geen categorie

Het Engelse architectenbureau Future Systems valt uit elkaar. De twee partners, ooit elkaars geliefden, gaan scheiden. Amanda Levete neemt de prijswinnende projecten mee en begint onder haar eigen naam een nieuw bureau, terwijl Jan Kaplicky het bureau onder de oorspronkelijke naam voortzet.

Scheiden doet lijden

Future Systems is in 1979 opgericht en brak in de jaren negentig door naar een groter publiek. Tot de bekendste werken behoren het perscentrum op Lord’s Cricket Ground en het Selfridges warenhuis in Birmingham. Afgelopen jaar nog won het bureau de opdracht voorde nieuwe  Nationale Bibliotheek van Tsjechië. Dit project zal nu door Kaplicky alleen tot een einde moeten worden gebracht.

Het warenhuis Selfridges in Birmingham door Future Systems is gepubliceerd in de Architect van januari 2004.

www.future-systems.com

Reageer op dit artikel