nieuws

Rechtbank in Moskou stelt Erick van Egeraat in het gelijk

Geen categorie

Het Commercial Arbitration Court verbonden aan de Kamer van Koophandel van de Russische Federatie in Moskou (MKAS) heeft op 25 September uitspraak gedaan in de zaak tussen Erick van Egeraat en de Russische projectontwikkelaar Capital Group.

De rechtbank erkende de schending van zijn intellectueel eigendom over het project Barvikha Hills, Moskou, Rusland. De toegekende 1 miljoen US dollar omvat naast een vergoeding van nog verschuldigd honorarium, een compensatie voor de toegedane schade.

Erick van Egeraat begon in 2004 met de ontwerpwerkzaamheden voor het woningbouwproject Barvikha Hills en leverde in december van datzelfde jaar alle zogenoemde Proekt documenten aan de ontwikkelaar. Vervolgens eindigde Capital Group eenzijdig de samenwerking met EEA en liet naar eigen zeggen de tekeningen door derden completeren zonder Erick van Egeraat daarover te informeren. Het project is momenteel in aanbouw. 

Eerder was Erick van Egeraat al gedwongen Capital Group op haar handelswijze aan te spreken via het International Arbitration Court in Stockholm. In maart 2008 werd er 3,7 miljoen US dollar toegekend voor de schending van zijn intellectueel eigendom betreffende het project Capital City Moscow.

www.eea-architects.com

Reageer op dit artikel