nieuws

Project – Zorgplein voor Naaldwijk

Geen categorie

In de uitbreidingslocatie Hoogeland in Naaldwijk komt een zorgplein samen met levensloopbestendige woningen. Initiatiefnemers zijn Zorginstellingen Pieter van Foreest, Stichting Welzijn Westland, ’s Heeren Loo West-Nederland, Kindercentrum BimBam en Vestia Westland. Het ontwerp is afkomstig van CKPP architecten uit Rotterdam.

Project – Zorgplein voor Naaldwijk

De twee hoofdfuncties zijn ondergebracht in drie vleugels. Verpleeghuis de Naaldhorst van zorginstellingen Pieter van Foreest (projectontwikkeling door Oranjewoud) is ondergebracht in de twee lagere vleugels en de zorgappartementen van Vestia Westland (projectontwikkeling door Ceres projecten) komen in het hoogste volume. In de plint van het hoogste volume is ruimte voor de maatschappelijke voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte, een 24-uurs kinderopvang en een niet-commerciële buurtsupermarkt waar verstandelijke beperkte cliënten van zorginstelling ’s Heeren Loo gaan werken
 

De volumes worden gekenmerkt door de afwisseling van insnoeringen en erkers gematerialiseerd met horizontaal alternerende gevelsidings met een warme uitstraling. Deze gevelplastiek geeft de verschillende woonvormen weer van die zich daarachter bevinden.

Loopgangen tussen de gebouwdelen verbinden de drie vleugels aan elkaar maar gelijktijdig vormt dit een doorgaande route. Aan deze carrousel bevinden zich de algemene voorzieningen van het verpleeghuis (o.a. fysiotherapie dagbesteding en activiteitenbegeleiding) en de maatschappelijke voorzieningen van de plint. Het hart wordt gevormd door de centrale ontmoetingsplek met restaurant. Een ruim gemeenschappelijke entree zorgt voor een uitnodigend gebaar naar de wijk. 

www.ckpp.nl

Reageer op dit artikel