nieuws

Project – Eerste paal De Binderij

Geen categorie

Onlangs is de eerste paal geslagen van het woon-werkproject ‘De Binderij’ aan de Gillis van Ledenberchstraat in het Amsterdamse stadsdeel Westerpark.

binderij hoofdgebouw.jpg    binderij-hoofdgebouw.jpg

Het plan dat het Haagse Bureau Kroner maakte voor deze locatie bestaat uit vier gebouwen rond een gemeenschappelijk binnenterrein. In totaal komen er 5 woon-werk units, 10 bootwoningen, 48 appartementen, 8 ruimtes met gemengde bestemming en 110 parkeerplaatsen op eigen terrein. 

De Binderij is zo genoemd omdat er op dit terrein jarenlang boeken werden gebonden in het voormalige witte gebouw van Stokkink aan de Kostverlorenvaart. Het industrieel ogende hoofdgebouw wordt geheel gerenoveerd. Hiernaast komt een dubbel blok van 10 bootwoningen, die bestaan uit vier lagen en zijn geïnspireerd op Amsterdamse pakhuizen. De bootwoningen hebben op de begane grond een ruime inpandige aanlegplaats voor een groot pleziervaartuig. 

binderij-bootwoningen.jpg

Loodrecht op de Gillis van Ledenberchstraat en de Kostverlorenvaart komt een nieuwbouwblok met daaraan grenzend een nieuw openbaar park. Hieraan bevindt zich in het kopblok de hoofdentree over twee lagen. Deze biedt toegang tot de garage binnen onder het bouwblok en leidt via een grote trap naar het semi-openbare tweede maaiveld. De terrassen van de bestaande woningen aan de Gillis van Ledenberchstraat blijven gehandhaafd en sluiten aan op het dek. Aan het plan wordt een fietsenberging voor de buurt toegevoegd. 

binderij-5.jpg    binderij-6.jpg

De Binderij wordt ontwikkeld door De Principaal, de projectontwikkelaar van Woonstichting De Key en PFC² Envelopment. Naar verwachting wordt het project voorjaar 2010 opgeleverd.

www.debinderij.nl

Reageer op dit artikel