nieuws

Overleven tussen ijs en smeltwater

Geen categorie

De Poolzaal in het Museon in Den Haag gaat over natuur en cultuur in het Arctische gebied. Zowel de dieren op de Noordpool als de Inuït van Oost-Groenland hebben de barre omstandigheden van het Arctische gebied leren overleven, maar worden nu geconfronteerd met de problemen van versnelde klimaatsveranderingen.

Overleven tussen ijs en smeltwater

Het Amsterdamse ontwerpbureau NorthernLight en het Museon ontwikkelden samen het concept van de Poolzaal. NorthernLight gaf de zaal met deze bijzondere collectie vorm. De continue schaarste in het gebied en haar oneindige weidsheid komen in de zaal op museale wijze tot uiting.

De expositie toont een deel van de zeer bijzondere collectie van de Inuït uit Oost-Groenland. De tentoonstelling zal bezoekers en leerlingen inzicht bieden in de veranderingen die zowel natuur als cultuur in het polaire gebied doorgemaakt hebben en gaan doormaken. De Poolzaal wil een platform zijn waar wetenschappelijke onderzoeksinstituten de resultaten van hun recente Poolonderzoek museaal en educatief kunnen presenteren.

www.museon.nl

www.northernlight.nl 

Reageer op dit artikel