nieuws

Media Plaza Jaarbeurs Utrecht vernieuwd

Geen categorie

Waar tot eind vorig jaar in de Utrechtse Jaarbeurs loze ruimtes waren, zijn onlangs op ruim 3500 vierkante meter zeven nieuwe zalen gerealiseerd. Het Rotterdamse architectenbureau 123DV maakte het ontwerp voor het vernieuwde vergadercentrum Media Plaza, dat te karakteriseren is als futuristisch, kleurrijk en technologisch innovatief. Doel van de architecten was het verblijven in dit vergadercentrum tot een beleving te maken.

mediaplaza-1.jpg    mediaplaza-2.jpg

Terugkerende thema’s zijn wit en licht. De ruimtes hebben ieder een eigen identiteit, maar zijn verbonden door het thema Vuur en IJs. De zalen luisteren naar namen als Neon, Spark en Laser. De grootste, Polar, is het meest indrukwekkend, met een transparant reuzendak dat dankzij gebruik van teflar slechts 80 kilo weegt. 

Bij de overgangen tussen de ruimtes is door de architecten gezocht naar contrasten. Intensiteit en kleur van de verlichting is centraal computergestuurd of handmatig door de gebruiker te veranderen.

De bezoeker betreedt Media Plaza door toegangstunnels, waarin de overgang van buiten naar binnen wordt vergroot door middel van projecties. De bewegende beelden op de vloer reageren op het lopen van mensen, zoals vissen die wegzwemmen.

mediaplaza-3.jpg    mediaplaza-4.jpg

In de foyer is het thema Vuur vertegenwoordigd door curven in wanden en lichtstroken in het plafond. Materialen voelen zacht aan terwijl ze hard ogen, zoals een zwarte Betonlookvloer en oranje skailederen wanden. De kleuren zwart, oranje, rood en geel komen terug in de wanden, vloeren, het plafond en het meubilair.

mediaplaza-5.jpg    mediaplaza-6.jpg

IJs domineert de grote zaal en de kleine sessiezalen, waar hoekige witte vlakken de suggestie wekken dat de ruimtes uit ijs zijn gehouwen. In de grote zaal zorgt het transparante dak voor contact met buiten en de open lucht. Op de vier wanden kan worden geprojecteerd zodat er meerdere vergader- en presentatieopstellingen mogelijk zijn.

www.123dv.nl
www.mediaplaza.nl 

Reageer op dit artikel