nieuws

Interieur – Veiligheid, veelzijdigheid en kleur kenmerken ‘scholenkast’ Ahrend

Geen categorie

Inrichter Koninklijke Ahrend NV brengt een nieuwe Scholenkast op de markt die wordt gekenmerkt door een doordacht ontwerp, veiligheid en oog voor detail.

Interieur – Veiligheid, veelzijdigheid en kleur kenmerken ‘scholenkast’ Ahrend

Voorafgaand aan de ontwikkeling van de scholenkast deed Ahrend een uitgebreide studie naar de hedendaagse wijze van lesgeven op basisscholen. In de afgelopen jaren is er immers nogal wat veranderd binnen het basisonderwijs. De klassikale opstelling van weleer heeft plaatsgemaakt voor een warme, gezellige sfeer waarin individuele expressie gestimuleerd wordt en ruimte is voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind. 

Scholen willen, net als kantoren, efficiënt gebruik maken van de beschikbare vierkante meters en optimale flexibiliteit en mobiliteit als het gaat om de inrichting. Voorbeelden: klassen veranderen nogal eens van opzet of structuur (bijvoorbeeld bij combinatieklassen) en vóór vakanties worden tafels, stoelen kasten vaak tijdelijk uit de klaslokalen verwijderd voor de grote schoonmaak. Het is dan niet praktisch om loodzware, niet-verrijdbare kasten te plaatsen.

Verder werkt men vooral in de lagere groepen van het basisonderwijs vaak met ‘hoeken’. Met slim ontworpen kasten kunnen deze op een ‘natuurlijke’ manier worden afgescheiden, terwijl de overzichtelijkheid en het toezicht daar niet onder lijden. De opzet van het basisonderwijs stelt tevens eisen aan de veiligheid. Niet alleen leerkrachten, maar ook leerlingen zelf mogen vaak iets uit de kast pakken. Kasten moeten daarom aan praktische en veiligheidseisen voldoen. De kasten zijn zeer veelzijdig; ze hebben vele verschillende indelingsvarianten; met legborden, schuine legborden, lades, zonder en met schuifdeur, hebben vrolijke decors en kunnen met wielen worden uitgerust. Het kleurengamma is speciaal voor deze reeks ontworpen en oogt fris en modern: roze, oranje, geel en blauw,

De Ahrend Scholenkast is van staal, ideaal voor magnetisch lesmateriaal. Variëteit en flexibiliteit zijn sleutelbegrippen geweest bij de totstandkoming van de Scholenkast. Er is bijvoorbeeld een verrijdbare variant met schuifdeuren en een open variant. Scholenkasten zijn stapelbaar, waardoor veel ruimte wordt bespaard. Ook is de Scholenkast verstelbaar van binnenuit. Daarmee wordt ‘wiebelen’ op een niet-egale ondergrond tegengegaan.

www.ahrend.com

Reageer op dit artikel