nieuws

Interier – Dressoir in gelimiteerde jubileum-productie

Geen categorie

Castelijn Meubelindustrie viert op 17 oktober haar vijftigste verjaardag. Niet alleen het merk zelf heeft de tand des tijds doorstaan, ook menig ontwerp uit de beginperiode is tegenwoordig nog aantrekkelijk. Een van die ontwerpen is het in 1964 door Wim Wilson ontworpen hangende dressoir D242.

Interier – Dressoir in gelimiteerde jubileum-productie

Het dressoir maakte deel uit van de eerste collectie van Castelijn uit de jaren zestig. Die eerste ontwerpen waren van Wim Wilson, waarmee de toon werd gezet: strakke, functionele meubelen die sterk zijn in hun eenvoud. Die filosofie is in de afgelopen 50 jaar verder uitgedragen met ontwerpen van Gijs Bakker, Louk Straver, Dick Spierenburg, Karel Boonzaaijer en Marieke en Coen Castelijn.

Omdat de D242 goed de ‘Castelijn-filosofie’ onderstreept, én omdat Wilson de allereerste ontwerper was voor Castelijn, wordt het dressoir in gelimiteerde serie van 50 stuks eenmalig opnieuw geproduceerd.. 

Elk van de 50 dressoirs worden geleverd met een echtheidscertificaat en jubileumcadeau. www.castelijn.nl

Reageer op dit artikel