nieuws

Het Stedelijk in een mobiele bouwkeet

Geen categorie

Het Stedelijk Museum CS is gesloten, maar vanaf afgelopen weekend toert het museum anderhalf jaar door Amsterdam met het project Stedelijk in de Stad.

stedelijk in de stad1.jpg

Tot en met december is het museum op allerlei plekken aanwezig met thematische tentoonstellingen uit de collectie bij collega-instellingen, hedendaagse kunst in de wijken van Amsterdam, projecten, workshops en andere activiteiten. Verbindend element is De Bouwkeet, die 3 oktober is gelanceerd op het Oosterdokseiland. 

De artistieke bouwkeet is ontworpen door Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe. Dicht ziet de keet eruit als een mysterieuze zwarte oester, opengeklapt is het een spiegel voor de stad, een filmscherm, een informatiecentrum en een workshopruimte met een bar. 

stedelijk in de stad 2.jpg

Het is een gesloten zwarte doos, met een zwarte, gepotdekselde gevel met daarop een oog van hoogglanzend roestvast staal dat een spiegelend effect geeft. “Het paviljoen ziet en wordt gezien”, aldus Van Eijk en Van der Lubbe in de Architect Interieur nummer 27. “Om de dialoog aan te gaan met de belangstellenden, is de keet op allerlei manieren te openen. Ook de binnenkant is met roestvast staal bekleed. 

Hoewel de keet maar een oppervlakte heeft van twintig vierkante meter, behoren een bar, informatiebalie en een toilet tot de vaste inventaris. 

De tour beweegt zich langzaam maar zeker richting Museumplein, en zo wordt er via Stedelijk in de Stad afgeteld naar de heropening.

De complete programmering is te bekijken via stedelijkindestad.nl

stedelijk in de stad 3.jpg

Reageer op dit artikel