nieuws

Dutch Design naar Tokio

Geen categorie

Voor het derde jaar op rij is een groep Nederlandse ontwerpers naar Japan vertrokken, om daar hun werk te presenteren op de interieurvakbeurs 100% Design Tokyo.

Dutch Design naar Tokio

Dit jaar werkt Premsela samen met Tuttobene, die de beurspresentatie en het matchmakingprogramma verzorgen. Premsela organiseert dit jaar tijdens de Tokyo Designers Week ook een seminar, met sprekers als productontwerper Chris Kabel, Hugo van den Bos van ontwerpbureau Koeweiden Postma, schrijver en journalist Tracy Metz en hun eigen Hester Swaving. Daarnaast presenteren diverse Nederlandse designers, waaronder Marije Vogelzang, Gijs Bakker, Bert Jan Pot en Piet Hein Eek, zich in verschillende galeries in Tokio.

De ontwerpers die dit jaar hun werk presenteren op 100% Design Tokyo zijn: MDFDPelidesignSENZ UmbrellasHektik.ccKREJCIHorsehair WeavingMore Than Hip, The Cottage IndustryLuskeGewoonNHTextileDDCelia/XO+ en ATTI

Na twee succesvolle edities is dit het derde jaar dat Premsela een beurspresentatie organiseert onder de naam Created in Holland. Naast de presentatie is er een ‘matchmaking’-programma georganiseerd, waarbij de deelnemende ontwerpers gekoppeld worden aan potentiële afnemers van hun werk. 

Premsela wil hiermee de markt voor Nederlandse designers vergroten, met name de export van producten en diensten naar Azië. Daarnaast wil de stichting Nederland positioneren als een Europees land met een uniek en vooruitstrevend ‘designklimaat’, waarin talent tot bloei komt en interessante samenwerkingsrelaties kunnen worden ontwikkeld. Ook hoopt Premsela dat geïnteresseerde Japanse toeristen en zakenmensen naar Nederland komen om de cultuur zelf te ervaren.

100% Design Tokyo is de grootste internationale commerciële vakbeurs voor moderne vormgeving in Japan, onderdeel van de 23e editie van de Tokyo Designers Week

www.100percentdesign.jp

Reageer op dit artikel