nieuws

Van Nelle Fabriek krijgt Europa Nostra Award

Geen categorie

Wethouder Participatie en Cultuur Rik Grashoff van Rotterdam reikt vrijdag 19 september de Europa Nostra Award uit aan ‘allen die waren betrokken bij de herbestemming van de Van Nelle Fabriek’.

De prijs, ook bekend als de European Union prize for Cultural Heritage, dient als erkenning voor de restauratie en herbestemming van de fabriek. De uitreiking vindt plaats van 16.00 tot 17.00 uur in de Van Nelle Fabriek, op de laatste dag van de 10e Internationale Docomomo Conferentie. 

Executive President van Europa Nostra Andrea H. Schuler licht de achtergrond van de prijs toe. Wim Eggenkamp, sinds 1 september Rijksadviseur voor Cultureel Erfgoed, vertelt hoe de Van Nelle Fabriek werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Een terugblik op de conferentie
Na de prijsuitreiking houdt Barry Bergdoll, de Philip Johnson Chief Curator of Architecture and Design van het Museum of Modern Art in New York en professor van moderne architectuurgeschiedenis aan de Columbia University, een afsluitende lezing waarin hij terugblikt op de conferentie. Het thema van de conferentie is ‘De uitdaging van verandering – omgaan met de erfenis van de Moderne Beweging’. 

Reageer op dit artikel