nieuws

Techniekboulevard als verbinding

Geen categorie

Het Markiezaat College in Bergen op Zoom, een van de acht colleges van het ROC West Brabant, heeft architectenbureau RAU uit Amsterdam opdracht gegeven haar verschillende MBO techniek-afdelingen elk van een eigen gebouw en een eigen gezicht te voorzien.

Techniekboulevard als verbinding

RAU zocht de oplossing in een ‘techniekboulevard’, die enerzijds als een verbindende singel naar het bestaande stedelijk groen, en anderzijds tussen woonwijken en bedrijven komt te liggen. Aan deze singel komt een serie losstaande ‘leerbedrijven’, die buiten duidelijk laten zien wat ze binnen te bieden hebben. De gebouwen zijn kleinschalig opgezet en hebben elk een doelgerichte ‘werkplaats’ met een eigen etalage waarin de specifieke kwaliteit getoond wordt. 

Reageer op dit artikel