nieuws

Techniek – Osram verlicht nieuwe opera Oslo

Geen categorie

Het gebouw van de nationale opera in Oslo herbergt de grootste kroonluchter van Noorwegen. Deze hoofdverlichting van het auditorium bevat liefst 1.250 Osram Linearlight Dragon led modules. Met dimmers kan de lichtsterkte worden aangepast.

Techniek – Osram verlicht nieuwe opera Oslo

De innovatieve kroonluchter heeft een diameter van zeven meter en een gewicht van ruim acht ton. Ondanks de afstand van zestien meter, bereikt de kroonluchter op vloerniveau een lichtsterkte van 300 Lux. In elke Linearlight Dragon zitten zes leds  met samen 12 Watt vermogen. Door het gebruik van de innovatieve thinfilm technologie overtreft het licht standaard halfgeleider lichttoepassingen in helderheid. Het grote aantal leds  dicht bij elkaar maakte een speciaal koelontwerp noodzakelijk. Door simulatie van de thermische omstandigheden kon een optimaal passief koelconcept worden ontwikkeld, waarmee de lichtbronnen een levensduur van 70.000 uur kunnen bereiken. Een andere uitdaging presenteerde zich in de vorm van de kroonluchter. Om ook de ronde vormen goed te kunnen belichten ontwikkelde Osram een speciale uitvoering van de led  modules.

www.osram-benelux.com

Reageer op dit artikel