nieuws

Project-Stadspark Overvoorde, een nieuwe groene wijk in Den Haag

Geen categorie

In Den Haag Zuidwest ontwikkelt Staedion een nieuwe wijk: Stadspark Overvoorde. Tussen park Overvoorde, de Raaphorstlaan, de Geysterenweg en de Middachtenweg verrijzen in twee fasen 226 verschillende woningen. Bij het ontwerp ervan heeft het Delftse architectenbureau Galis zich laten inspireren door de oude statige Haagse herenhuizen en de groene omgeving van het nabij gelegen Park Overvoorde.

Park Overvoorde 2.jpg

Het totale plan omvat 25 sociale huurappartementen, 157 eengezinswoningen waaronder twee Uban Villa’s met elk 22 koopappartementen. Met park Overvoorde in de achtertuin, krijgt de nieuwe wijk een ruime en vooral groene opzet. De realisatie van Stadspark Overvoorde in Moerwijk-Zuid maakt deel uit van de grootscheepse herstructurering van naoorlogse woonwijken in Den Haag Zuidwest. Over ongeveer vijf jaar moeten deze wijken voldoen aan de hedendaagse eisen. 

Park Overvoorde 1.jpg

Voor meer informatie over Stadspark Overvoorde:www.stadsparkovervoorde.nl

Park Overvoorde 3.jpg
De bouw van Stadspark Overvoorde is volop in aanbouw. 

Reageer op dit artikel