nieuws

Oplevering – Bloemen voor een ‘gezonder’ ziekenhuis

Geen categorie

In de onlangs geopende nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis verzorgde het plaatselijke ontwerpbureau M2uur bloemenprints op deuren, wanden en schermen. Deze fotoprints dragen bij aan de gewenste sfeer, spelen een belangrijke rol in de oriëntatie van de bezoekers én zijn een onderdeel van de ‘helende omgeving’.

M2uur-reumatologie.jpg

In de nieuwbouw is gestreefd een ‘healing environment’ te realiseren, volgens dit principe heeft een meer kleurrijke, huislijke en lichte omgeving een positief effect op het herstel en welbevinden van de patiënten. Architectenbureau De Jong Gortemaker Algra benaderde M2uur, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van wanden en gevels met prints, om hierover mee te denken. Op basis van het interieurconcept zijn bloemen gefotografeerd door Maresa Buijs, waaruit medewerkers van het ziekenhuis een selectie maakten.

M2 uur -kraamsuite.jpg

Elke polikliniek heeft zijn eigen kleur, die terugkomt in de vloeren en aankleding en waar de fotografische prints op aansluiten. De prints zijn gereproduceerd op platen gemelamineerd MDF die op de wanden van de polibalies zijn gemonteerd. Deze geven de poli’s een eigen en herkenbaar gezicht. Voor andere afdelingen zijn de prints op andere materialen gereproduceerd. Zo is voor het glazen serviceblok gebruik gemaakt van transparant vinyl met een 25 meter lange afbeelding van wuivend gras. In de kraamsuites zijn deuren van acrylaat geplaatst met hierop sfeervolle foto’s in duo-tone. In de mediatheek, de kraamafdeling en de afdeling gyneacologie zijn kunststof schermen geplaatst met semi-transparante prints van veldbloemen.

M2uur-serviceblok.jpg    Mwuur-urologie.jpg

De kinderpolikliniek is uitgerust met een vliegenzwam. Deze print sluit aan op het thema ‘avonturenbos’, dat daar is doorgevoerd. Bij wijze van sponsoring heeft M2uur op de deuren van de behandelkamers rond het kinderpoliplein een vrolijke becijfering aangebracht.

www.m2uur.nl

Reageer op dit artikel