nieuws

Nieuwe activiteiten van het Materia Inspiration Centre

Geen categorie

Het materialencentrum Materia Inspiration Centre in Enter breidt dit najaar haar activiteiten uit. Naast de permanente materialententoonstelling, organiseert het centrum nu ook seminars en congressen.

De reden van deze uitbreiding is dat Materia en het Materia Inspiration Centre vanaf dit najaar beiden zelfstandig gaan opereren. Kenniscentrum Materia is sinds begin september overgenomen door Architectenweb.nl 

De eerste twee evenementen zijn een trendseminar op 27 november, waarin wordt gesproken over futuristische materialen en ontwikkelingen in productontwerp. Deelnemers luisteren niet alleen, maar kunnen ook voelen, ruiken en ervaren. Het tweede evenement is een   eendaags congres op 5 februari 2009. Tijdens dit congres draait het om het thema ‘design inspired by nature’; het betrekken van de natuur in het ontwerpproces. 

Het karakter van het Materia Inspiration Centre blijft hetzelfde, de materialen staan centraal. Dit lukt door het aantal leden te beperken tot 500. De leden kunnen in alle rust rondkijken, met klanten vergaderen, grasduinen in de bibliotheek en indien gewenst met flinke korting naar de evenementen komen. 
Het materialencentrum in Enter laat permanent 1500 nieuwe, innovatieve materialen uit de hele wereld zien. Elke maand komen hier minimaal 20 nieuwe materialen bij. 

www.materia-ic.nl

Reageer op dit artikel