nieuws

NAi roept iedereen op mee te doen

Geen categorie

Met de manifestatie ‘Maak ons land’ roept het Nederlands Architectuurinstituut iedereen op ideeën aan te leveren over hoe Nederland er in de toekomst uit moet zien. Vanaf 12 oktober tot en met 3 mei volgend jaar is het NAi een werkplaats voor de ruimtelijke inrichting.

Met het evenement brengt het NAi de noodzaak van een heldere, alom gedeelde visie op de toekomstige ruimtelijke ordening onder de aandacht. De overheid, marktpartijen en ontwerpers worden opgeroepen om met creatieve oplossingen en daadkrachtige besluiten te komen. Maar ook de bevolking wordt gevraagd om daarvoor ideeën aan te dragen, onder andere via www.nai.nl/maakonsland. Aan het einde van de manifestatie maakt het NAi de balans op en zal het instituut zich, afhankelijk van de aard van de voorstellen, met zijn directe achterban hard maken voor de realisatie van de meest innovatieve ideeën.

Elke maand staat er in de Grote Zaal van het NAi een specifiek thema centraal: mobiliteit, wonen, werken, vrije tijd, groen en water. De zaal wordt met een bibliotheek en verschillende werkplekken een werkplaats waar architecten, kunstenaars, theatermakers en filmregisseurs, met bijdragen van het publiek, een visie ontwikkelen op de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het debatspel ‘The-Making-Of’ en de dialoog die de theatermakers aangaan met het publiek, zorgen ervoor dat bezoekers geconfronteerd worden met dilemma’s waarvan de gevolgen dagelijks voelbaar zijn in leef- en werkomgeving. Zes maanden lang worden de meest innovatieve voorstellen en ideeën van het publiek opgenomen in een expositie en verwerkt in een theatrale voorstelling. 

Reageer op dit artikel