nieuws

Interieur – Stoel voor alle ruimtes

Geen categorie

De Ahrend 180 voelt zich overal thuis. Door de chique, tijdloze uitstraling kan het ontwerp van de kantoormeubelenfabrikant in iedere omgeving worden toegepast. Ontwerper Kees de Boer. “Door de vele uitvoeringen en stofferingsmogelijkheden kan de gebruiker zijn Ahrend 180 een eigen gezicht geven.”

Interieur – Stoel voor alle ruimtes

Die stoffering is er in standaard, luxe of lederen uitvoering, in vele kleuren en kleuren- combinaties van de textielmerken Gabriel en Kvadrat. Bij de luxe variant heeft het middenstuk van de rugleuning een soort krijtstreep, die de stoel een sportieve maar toch chique uitstraling geeft. Datzelfde effect wordt bereikt door de zijpanden van de lederen variant af te biezen met de als suède aanvoelende stof Comfort. Een bijzondere techniek die kan worden toegepast bij het stofferen is Electro Welding. Hier worden de stoflagen samengesmolten, waardoor een patroon ontstaat. 

De Ahrend 180-stoel is instelbaar en kan worden geleverd met in hoogte verstelbare armleggers. Ook heeft het ontwerp een geïntegreerde hoogte- en diepte-instelbare lendensteun, de zogenaamde ‘shukra’. De bolling van de rugleuning kan met een draaiknop worden aangepast. Deze functie, die afkomstig is uit de autoindustrie, blijkt uit onderzoek vooral door mensen met lage rugklachten als plezierig worden ervaren. De 180 heeft een synchroon, comfortabel bewegingsmechanisme met een grote ‘slag’, waardoor de stoel zich aanpast aan de bewegingen van de gebruiker en kan worden geleverd met een rugverhoger. 

www.ahrend.nl

Reageer op dit artikel