nieuws

Interieur – Nieuwe subtiliteit

Geen categorie

Peter Ghyczy is een uit Hongarije afkomstige meubelontwerper die zijn naam vestigde met het zogenaamde Ghyczy ‘ei’, een stoel met inklapbare rugleuning die inmiddels een designklassieker is geworden.

Interieur – Nieuwe subtiliteit

Sinds 1972, het oprichtingsjaar van de eigen productiefirma, woont en werkt Ghyczy in Nederland. Zijn productfilosofie is in tijden van massaproductie en trends, waarbij vele producten op elkaar lijken, iets zelfstandigs, onmiskenbaar eigens te ontwerpen. Nieuw bij Ghyczy is een collectie houten objecten, die zijn gecombineerd met messing, roestvast staal en aluminium waardoor een nieuwe verfijndheid ontstaat. Opmerkelijk in deze collectie is de tafel- en bureauserie E-concept, waarbij er de mogelijkheid bestaat een stroomaansluiting elegant en onzichtbaar te integreren in het tafelblad, waardoor er laptops, tafellampen en telefoonopladers op kunnen worden aangesloten. 

www.ghyczy.com

Reageer op dit artikel