nieuws

Interieur – Decoratieve wandpanelen voor goede akoestiek

Geen categorie

Ecophon, leverancier van geluidsabsorberende plafond- en wandpanelen, breidt zijn assortiment uit met Texona Wall Panels.

Interieur – Decoratieve wandpanelen voor goede akoestiek

Met deze decoratieve en kleurrijke wandpanelen is de akoestiek van elke ruimte op een stijlvolle manier te verbeteren. Architecten kunnen hierdoor bijvoorbeeld voldoen aan de gewenste geluidsmaatstaven en toch een sfeervol interieur creëren. 

De Texona Wall Panels zijn zowel horizontaal als verticaal te bevestigen. Dit is een uitkomst als er onvoldoende geluidsabsorberend materiaal is aangebracht, bijvoorbeeld bij gebouwen met klassieke of moderne architectonische details, of als de ontwerper de nadruk wil leggen op de structuur van het gebouw. Ook bij betonkernactivering of een klimaatplafond, kunnen de panelen een bijdrage leveren aan de verbetering van de akoestiek.

Het kleurpalet van de Texona Wall Panels varieert van wit tot zwart en van blauw tot oranje. Voor de Nederlandse markt voegt Ecophon de kleuren Red 820, Violet 730, Blue 720, Orange 520 en Light Beige 620 aan het portfolio toe. Op de website van Ecophon www.ecophon.nl kunnen bezoekers via een tool zelf hun eigen paneel samenstellen met verschillende kleurencombinaties en profielen voor de afwerking. Daarnaast is het mogelijk de panelen te voorzien van een zelf aangeleverde print of foto.

Reageer op dit artikel